VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  1. 5. 2012 22:58   Mrhání talentem?
Tentokrát se mi do hodnocení posledního dvoukola Moravského poháru moc nechtělo, píšu raději kladné recenze, navíc si Petra moc vážím a vážím si i jeho stavitelského umění. Ale co, napíšu to tak, jak to cítím.
Brněnský BASK uspořádal v Hodoníně u Kunštátu první 2 kola Moravského poháru. Jestli jsem to dobře pochopil, tak Petr Dvorský převzal jakousi již kdysi odjetou zájmovou soutěž a přetvořil ji k obrazu svému.
Soutěž byla plná nápadů a fíglů, že by vystačily ne na 2 kola, ale aspoň na čtyři.
Namátkou, co mě zaujalo:
pěkný nápad s podrobným detailem, v kterém všichni hledali nejkratší průjezd, který ale byl komunikací, která byla pouze v ZM; pěkná mapařina v Rozseči; chlupatice v Lysicích; náročné bylo řešení mapové chlupatice v Rudce; pěkné využití Dejek v Sulíkově; hodně drahý pro nás byl detail s bodem D v Rozsičce, kde jsme si neuvědomili, že do D musíme vždy ještě kousek popojet… Bohužel celou soutěž zdegradovaly nešťastné chyby vzniklé nedůslednou či neexistující kontrolou:
zapomenutá nevymazaná pomocná čára; chybně uvedené číslo kóty; 2x špatné měřítko SM; jednou i bez směru průjezdu; v noci naprosto nečitelné doplňkové informace na průjezdkách…
Subjektivně se mi ještě nelíbila mapová chlupatice v Letovicích, která obsahovala 18 křižovatek, mapový nájezd dle plánku na mapovou chlupatici, u které nebylo uvedeno, že je dle plánku, za trochu příliš náročný považuji průjezd přes kótu 899 v závěru D2, kde se dalo v padesátině těžko odhadnout, že uvedená komunikace není ta do vrat areálu, ale další lesem (tvar křižovatek byl shodný), což bylo ohodnoceno pěknou náloží 260 bodů.
Škoda, soutěž, která byla nápaditá a náročná, se díky několika naprosto zbytečným přehlídnutím stala spornou a musím říct, že (hlavně během D2) jsem zauvažoval, jestli to nezabalit a nejet rovnou do cíle.
Předpokládám, že autora to mrzí víc než nás, a že jeho příští soutěž bude zase bez chybičky a super, stejně jako byla ta loňská. Hlavně doufám, že na stavění nezanevře a my si budeme moct příští rok zase zajet něco z jeho „dílny“.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: MichalG   
  15. 4. 2012 20:25   Výsledky z Horní Branné
1. kolo mistrovství ČR Horní Branná
1. Dvorský - Dvorský 2. Kubíček - Kubíčková 3. Zdrubecký - Kotina

2. kolo mistrovství ČR Horní Branná
1. Dvorský - Dvorský 2. Mrštík - Klenák 3. Boudný - Boudný
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   
  14. 4. 2012 21:23   Dvoukolo Horní Branná.
Po sezoně 2011, která pro mě nebyla z těch nejlepších a co se týče celkové kvality MČR si troufnu tvrdít, že jsem zažil lepší sezony, jsme se sešli na prvním dvoukole mistráku u Mirka Paulů v Horní Branné. Už to, že se rozhodl postavit celé dvoukolo jako autor a že se našel hlavní rozhodčí, který celé dvoukolo odpískal je hodno obdivu. Každý kdo něco podobného zkusil, ví o čem mluvím. Je pravdou, že jsem na soutež odjížděl se značnými obavami z velké obtížnosti itíků. Po jech obdržení (i když na první pohled vypadaly - ty itíky - přehledně a snad i jednodušeji než jsme u Mirka zvyklí) jsem pochopil, že je zle. Každá nedomyšlenost, nepochopení autora, nepřesnost mapového průjezdu byla těžce trestána. Itineráře naplněné dobrými fintami na znalost řádů, ale především perfektním nastavením fint do terénu nám řádně motalo hlavou. Nabírali jsme mnoho PK na složitých průjezdech a přesto v cíli prakticky nabyla "čtvrtá" etapa. Diskutovalo se pouze o drobných nejasnostech, ale spíše o tom, co jsme Mirkovi (potažmo Frantovi - jako HR) stačili "sežrat".
Nebudu se dál rozepisovat, odjel jsem dvoukolo, které potěšilo svou kvalitou a náročností a přeji všem dalším pořadatelům aby se jim zdařilo odvést podobně poctivou práci. Poděkování samozřejmě patří především Mirkovi a jeho rodině za pořadatelství a chci vyzvednout i velmi solidní výkon HR Franty Schindera, který přispěl k celkovému velmi dobrému dojmu z celé soutěže. JirkaB.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Boudný Jiří st