VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  16.06.2015 13:19   Prováděcí pokyny k ČP a SCC v Roudnici
Na odkazu naleznete příjezdový itinerář a plánek startu ve formátu PDF (otevře se v novém okně nebo záložce). Prosím sledujte ještě další informace, stavební činnost probíhá neuvěřitelným tempem a dopravní značení se stále mění. V úterý 16.6. je stadion z uvedeného směru nepřístupný a i k alternativnímu parkovišti se lze jen velmi těžko dostat.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: ZdenekJ   
  10.06.2015 20:07   Ostrava !!! všechny bedny od řidiče
Zase po dohodě píšu já. Při tomto stylu soutěže celkem trochu vím, co jsme jezdili, většinou to bývá horší a nestíhám navigátora proč mě kam posílá. A mám i ovlivněnění vařiče Jirky Křivánka, už ho na stránkách čtu jak to viděl on.
Začnu nezvykle shrnutím, že soutěž byla pro nás nečekaně komplikovaná, tím myslím kladně komplikovaná, protože na Dužovy a Jurasovy soutěže jezdíme s obavami, že "to bude o nějaké blbě zapomenuté stovečce" jak Duža sám propaguje. Tentokrát nebylo a nám to pomohlo. Jednoduché soutěže vnímáme jako nebezpečí náhodných výsledků.
Začalo to tím, že jsme si dali původně "fóra" jedem ve 3 (v Brně "fór" to není vtip ale předstih). Pak se R.A. orientoval tak, že přece stačí ve 4. Tak jsem mu odsouhlasil ve 4, detlajna v 5. Tak náš běžný přístup - jsem ho vyzvedával v 16:50 :-). Ještě jsme šli koupit nějaké další krámy do naší elektrárny a u Brna jsme sjeli zase zpátky do Brna, protože dálnice ucpaná. Při tom jsem si uvědomil, že jsem nechal doma celou naši elektrárnu (nespočet odboček a rozboček a 3 navigace a notes atd). Takže zpět na sever Brna - možná nás to i zachránilo a měli jsme čas na vymyšlení správné cesty. Na volnou dálnici jsme vyjeli už dobře vybaveni v 18:10 někde u Slavkova a pak už to mazalo - dojeli jsme na rozpravu a stihli jsme sníst večeři, hymnu jsem odstál u varny s čajem v rukách a slib jsem slíbil. Duža ukázal svůj oblíbený svetr, abysme ho opět měli možnost přemlouvat, že on to není :-)
Tedy se k tomu dostanu - pohled řidiče na Ostravu !!! … píšu to dost z hlavy, takže chyby dost možné a popis přibližný !!!

- N1: vychytali jsme tvar při jízdě do někam že tam nemůžeme doprava a výsledek doleva, ale pak jsme nenašli správnou nejkratší cestu, takže faleš za 160, kecali jsme pak o tom s Ludvíkama … ale pak někdo ukradl tu správnou, takže ve výsledku za 60 :-) … Kubíčci to zajeli dobře, tak ten kradač nám udělal první místo protože byli jen o 62 TB za námi … no nic … někdy jindy nás jinej kradač o to místo okradl
- schýza na JZ - původně jsem to sem vůbec nechtěl psát, ale píšu: Vašku neblbni - Vašek st.č.2 otrávil celou atmosféru pořadatele soutěže a diskutoval o tom ještě mezi 2. a 3. etapou … poboural slalom dozadu, měl naloženo 50 a až potom reklamoval, že byly blbě barevný kolíky a jel to znovu. Jirku Kryglera otrávil tak, že už nechtěl dál dělat časomíru. Pak Jirku objal Milan Buci a hovořil mu do duše, tak Jirka ho odstartoval a změřil. Pak tam ale zase stálo číslo 2 a Jirka stávkoval dál. Vašku !! jezděme to dál všichni pro relax a ne pro křeč … i vy byste jezdili líp, kdybyste jezdili v klidu … a připomnělo mi to i jiné extempore, kdy jste zrušili celou etapu Sobotům pod HR Pepíka Pivoňky, o tom jsem měl čas se bavit s Pepíkem ve Zbýšově - ta etapa sice nebyla povedená, ale až tak ?!?! … a nad ránem v Ostravě po noci jsme seděli v jídelně mimo jiné s Peťom Rusiňákom a on vysmátý od ucha k uchu skoro na posledním místě "však sa chodíme vyrelaxovať" … ano, každý má možnost a právo se stresovat, ale je škoda a blbý, když tím stresuje a otravuje všechny okolo sebe
- pak jsem měl jenom obavu, že přehlídnu nějakou z těch blbých neřádových SPK, naštěstí co jsem přehlíd tak mi vychytal R.A. .. ty krámy prosím vyhoďte, ale to už bylo v diskuzi (tedy celá noc PK za 60 dost dobrý)

-D1: sežrali jsme vložák "nejeď na kruháči prvním výjezdem" a tedy chybí jedno SPK L - od stavitele dost dobrý, ale taky souhlas se stavitelem, že chtít Jíšovo mnohonásobné L … tak to ne (100)
-D2: masakr!!! vložák "most s číslem" jeď P. Navigátor: "aaaha, to nás chcu vidět". Tuto etapu jsem jel fakt stylem, jako že to chci mýmu navigátorovi zprasit. Most hned za časovkou jsem ještě viděl tak hrdě hlásím "most pravá" … a on pár vteřin potom: "ale je tu K, v předchozí etapě jsi ho viděl". DPČ … slibuju mu po druhé, že se budu snažit všechno vidět. No - uhlídal mě. Když jsme mazali na SM4 a debilně jsme stáli na několika semaforech asi 10 minut dohromady a jeli se otočit na kruháč pro J, tak on "hele, nebyl tam most? - já mám v mapě jakýsi tok" … tak zpátky a tam most jako kráva s číslem a tedy bez J všechno jinak. Ale ke konci etapy se už R.A. soustředil na dojezd a ladil psaní, takže jsem mu ujel a zazdil mezi Děhylovem a Hlučínem 2 mosty (a tedy naštěstí jen dvě otočný = 200). Asi jsem čučel po babách, co se tam motaly a šly se koupat, abych je nepřejel.
D3: čistá … jenom vzpomínka: (pak jsme si o tom vykládali při čekání na výsledky)
mazali jsme s Ludvíkama za zády do "bod 6 L" přes známý most vložák"za křížením železnice L". Kua to přece už známe, píšeme 54 a jedeme rovně. Snad je třeba setřesem. Prd, Ludvíci furt rovně za náma. Aaaa kua, už to taky mají vychytaný :-). A pak Ludvíci v cíli: mazali jsme za váma, přece jsme vám to nechtěli ukázat, že možná děláte chybu :-);
A o tom to je.
Dík za pěknou soutěž.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Lole   
  10.06.2015 07:30   Pohled z hloubi st. pole na denní Ostravu.
Ostrava den - pohled z hloubi startovního pole :-)

DEN:
... vstávat se nechtělo, ale sprcha a snídaně obohacená o jogurt a koblížky (s kafem z automatu) mě celkem postavila na nohy. Na „burešovku“ jsem se těšil, vždycky se mi líbily a do Staré Bělé jsme jezdili rádi :-)

Že to stejně jako Důžova noc nebude jednoduché a jen o zručce nás přesvědčila hned první etapa, kterou jsme měli přes 1000 TB. Porubský Leninův bulvár byl tak velký, široký, ostrůvkatý a okolo s domy s podjezdy (což byl jeden z vložáků), že jsem si vážně myslel, že celá etapa se odjede jen na něm! Další zajímavý vložák byl za DZ kruhový objezd jeď poprvé NE PRVNÍ VÝJEZD, přičemž kruháč byl i uprostřed Lenináku. A aby toho nebylo málo, ještě vložák s dodatkovou tabulkou „Tvar křižovatky* (č. E 2a až č. E 2c), které vyznačují skutečný tvar křižovatky a mimo tabulky č. E 2a též hlavní a vedlejší pozemní komunikaci“ (prostě ji neumím ani popsat :-)), za níž se mělo jet L. Zde jsme si neporadili s návratem na SM, kdy jsme sice postupovali dobře a hledali nejkratší cestu zpět protisměrem a přehodnocovali, jenže v té změti vložáků jsme se zacyklili a s pocitem „Juras popletl, co si při přehodnocování pamatovat a co ne“ jsme jeli rovnou na konec SM. Ale Juras nepopletl a nás to stálo několik plechů, protože se to jelo asi na třikrát, než se tam člověk dostal. K tomu nutno přičíst, že i část, kterou jsme jeli dobře přes „4“ (která tam prý neměla být), vzápětí nemáme „M“, které bylo nečekaně hned za rohem– to jsem nečekal a asi dobře nekoukal (nekoukal jsem ale dobře nikdy, kdy jsme projížděli tímto místem, takže „M“ mi chybí celkem 3x (OMG jak říkají američané :-)).
Následovala další část, kde se uplatňoval vložák s podjezdem, což v Ostravském pojetí znamená staré velké domy, které se dají prostředkem projet honosným průjezdem :-). To nám šlo, ovšem že je podjezd i když podjedeme pod dálnicí, to nám nedošlo, takže dalších 200 TB do sbírky. Do cíle jsme dojeli s časem +5 minut.

Upřímně řečeno z 2. etapy si skoro nic nepamatuju. Jela se nám dobře a hladce, s dobrým pocitem – a ve výsledku opět cca 800 TB :-(.Náročný byl vložák za mostem (s ev. číslem) vždy P, protože mosty byly po celé etapě a někdy ne moc jasné na pohled. Ale dali jsme to dobře, i když hned 10 m za startem etapy byl první most, který jsme zasklili a jeli mapovou chlupatou někam jinam. Naštěstí nám to po chvíli došlo a (k překvapení ostatních posádek) se zase vrátili na start a jeli to znovu :-). V tomto místě byl také plech „K“, který jsme neviděli, byť se kolem něj jelo 2x. Vybavuji si taky objíždění benzinky v Pustkovci, kdy jsme asi tři soutěžní auta najeli do benzinky místo kolem ní, jenže ven se dalo jet jen přes závoru po zaplacení... Takže couvačka z benzinky plné aut ven... Zároveň jsme nerozluštili, že při nájezdu k benzince po SM tato nevedla úplně po mapě, takže jsme měli sjet a řešit návrat. Ani nevím, za kolik to bylo. Zbytek jsme spolkli i s navijákem a při vidině vysokého přídělu bodů v cíli jsem raději řešil oběd než luštění řešení :-)

Poslední etapu jsme měli „jen“ za 520. Opět se nám jezdilo dobře, i když místy jsme mysleli, že si jedeme nějakou svoji soutěž (což byla asi i pravda). Měli jsme diskusi, co znamená ve vložáku „křížení železnice“, zda ji musím přejet, nebo i nadjet / podjet. Naštěstí to pak bylo celkem jasné. Dál si pamatuji, že po odjetí SM8 a následné reálné jízdě na mapové L, jsme při průjezdu kótou 243 plnili podmínku (proč při reálné jízdě?). Také jsme přemýšleli, k čemu si třetím průjezdem rušíme kótu 253, ale úplně na konci etapy se tam opravdu jelo ještě jednou otočit. Tedy respektive dvakrát, protože tam byl vložák se stopkou, kterou jsem zazdil. Největší bota byl bod 6 a v něm mapová L, což ale byl jen malý camfourek. Dál se mělo jet mapově, což by nemělo být (když jsem v mapě a mám jet mapově dál, měl bych být vždy schopen najít mapové řešení). To nás zmátlo, tak jsme jeli asi kilometr očekávajíc otočnou nebo něco takového. Když ale nic nebylo, vrátili jsme se zpět a podlehli řešení, že si musíme do bodu 6 najet tak, abychom tam mohli udělat L s následným mapovým řešením. V klidu v cíli jsem si říkal, že je to fakt pěkná kravina a jak jsme to mohli takhle myslet vážně. Bylo to o to lepší, že v tomto řešení ještě sehrál roli vložák, který mě poprvé přetáhl přes bod 6 – tedy znovu kolečko a znovu vzít falešný plech – celkem za 220 :-). Na této etapě mi trochu vadilo, že se jezdilo pořád dokola (hodněkrát) po stejných silnicích, což mě pak už řidičsky moc nebavilo.

Když to shrnu, celé Ostravské dvoukolo bylo jezdivé, bez záseků a (dle mě) bez nějakých větších chyb. Také péče o posádky byla velmi dobrá (koblížky a svačinka až do auta, láhev vodyobdržená proti vedru, dobré jídlo a ubytování).
Problémem byly malé plechy, navíc těžko viditelné v noci (nesvítící), a na hodně z nich nezvyklá dvojpísmena, resp. kombinace čísel a písmen (třeba Z7 jsme málem napsali jako 27 :-)).

A když už bylo to vedro, zakončili jsme sobotu koupáním v Hlučínském jezeru (když už kolem něj po tolikáté jezdíme :-))

Co říci závěrem: Jak už bylo také někým napsáno v diskusi, není důležitá obtížnost itiků nebo ďábelské nové finty, důležitý je pocit, který člověk po odjetí závodů má – a ten jsem měl opravdu dobrý! Takže za nás ještě jednou díky pořadatelům!

Jirka Křivánek, st.č.16
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Křivánek Jiří