VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  05.08.2015 07:21   Roudnické Prasátko 2015 rozhodl POMZ
..........................................................................................................................................................................
V tradičním termínu (první sobota v srpnu), na tradičním místě (Pecharův ranč),tradiční pořadatelé (Zdeněk Jíše, Jarda Marek a Pavel Vít), to byl dobrý základ pro uspořádání již 12.ročníku Prasátka. A jako tradičně toto „VELKÉ LETNÍ KLÁNÍ“ bylo pěkným zpestřením přestávky v polovině sezóny AOS.
Kluci z Roudnice připravili na začátku relativně jednoduchou (pořád dopředu bez couvání), ale i trochu zrádnou JZ, před kterou nás upozornili, že nejsme na uzavřené trati, a ne všem hned došlo, že stopka na přejezdu v polovině JZ se musí respektovat a že také musíme být připásáni bezp.pásy. Pár posádek za to obdrželo TB.
A pak už se jelo. Jako obvykle 2 etapy každá cca 25 km. První se jezdila trochu podle mapy a hlavně se nesmělo zapomenout na vložák a odbočovat podle ukazatelů směrem na nebližší obec, protože o tom byla skoro celá etapa. Velmi se nám líbil soutěžní úkol ve Straškově (jaké číslo je na světelném panelu vlevo – byl to radar !!). A představte si, že se našly takové posádky, které na sebe „nabonzovali“ že překročili předepsaných 30 km/hod. Pořadatel s radarem to ještě kontroloval na místě a rozdával TB.
V cíli na náměstí v Roudnici čekal soutěžící krátký POMZ, který nečekaně rozhodl o celkovém pořadí na prvních místech. Ne všechny posádky pochopily svého autora a našly tu správnou korunu (ne tu kulatou na chodníku před spořitelnou, která se přímo nabízela, ale před tím byly již 3 koruny na státním znaku) a za ní zabočily do správného podchodu pro správnou otočnou PK. A těchto 160 TB bylo nakonec rozhodující.
Druhá etapa se tradičně jela reálně podle fotek za prasátkem a přitom se hledaly další fotky. Toto hledání míst na trati nám stejně jako v předchozích letech dělalo trochu problémy a při příjezdu do cíle v Račiněvsi nám 2 obrázky chyběly. V minulých letech jsme se nikdy již nevraceli, letos jsme udělali vyjímku a vyhodnotili jsme, že obrázek velkých dveří musel být už v Roudnici (na vesnici asi takové nenajdeme), tak jsme se tam vrátili (z Račiněvsi je to kousek a čas nehrál roli) a prakticky hned jsme je našli na kině. No a když se podařilo najít tak rychle jeden obrázek, co nezkusit i ten druhý. A bingo, byl hned na výjezdu z Roudnice. Tak tentokrát máme všechny a nyní už s pocitem dobře vykonané práce hurá na steak do Račiněvsi, než nám ostatní hladoví soutěžící všechno sbaští. Kupodivu moc aut na ranči ještě nebylo, asi ostatní také hledali obrázky.
A závěr – také tradiční, rozdávání anonymních krabic s cenami, dobré grilované prasátko a dobrá zábava a o tom „Prasátko“ právě je. Takže moc díky klukům z Roudnice za 12.ročník, který se jako tradičně velice povedl, a s přáním, ať je pořádání „Prasátka“ baví i v dalších letech, protože všichni účastníci se těší na 13., 14., 15…….. a jubilejní 20.ročník.
Veronika Kotinová a Pavel Kotina
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: KotinaP   
  31.07.2015 17:20   Setkání mistrů a příznivců AOS se odsouvá na neurčito
Slíbil jsem, že budu informovat o dalším vývoji resp. o zájmu či nezájmu o akci s pracovním názvem „setkání legend AOS“. Po zveřejnění záměru na stránkách nebyla reakce skoro žádná- jako první se ozval mistr R.A.- že nemůže, jedou STEP (díky i za tuto zprávu, lepší i záporná reakce než žádná), pak Jura Kubíček- že by klidně jeli, ale zatím neví jaký budou mít v uvedeném termínu program a pak se ozval Duža, že můžu počítat s posádkou Bureš- Dužík- všimněte si- všichni jsou z Moravy!! Pak nastala odmlka, rozeslali jsme ještě nějaké e-maily na adresy, které máme na bývalé účastníky AOS. Z toho se pak nějaká reakce ještě urodila- účast přislíbili- Karel Kuklík, Milan Hlaváček, 2 posádky z Roudnice (Zdenek Jíše, Jarda Marek), Luděk Sokol, Míra Baron, Jarda Holman a toť vše. Suma sumárum by to dalo dohromady možná 9 posádek a to je málo. Proto v tuto chvíli přestávám o této akci v termínu 12.9.2015 uvažovat, nicméně svou původní myšlenku neopouštím, v hlavě mám ještě nějaké nápady ohledně doprovodného programu a odkládám tuto akci na „někdy příště“. Vzhledem k tomu, že by se měla akce konat v době, kdy je už nebo ještě teplo, tak by v úvahu mohla připadat půlka června nebo začátek září, o prázdninách to vzhledem k dovoleným nemá cenu. I když takové Podřipské prasátko si našlo svůj termín i o prázdninách.


Také jsem v diskuzi zaznamenal, že by to chtělo udělat někde v půli republiky- ano souhlas, ale to by se musel najít někdo kdo by to tam udělal. Z toho, že se mně ale ozvali 4 posádky z Moravy, tak ta vzdálenost asi nebude to úplně nejpodstatnější. Dále jsem zaznamenal názor, že jet 2 etapy Shell cupu a ještě k tomu nějaké další 2 (i když ve sranda stylu) etapy, je moc a měl by být kladen důraz na to setkání a posezení lidí.


Myšlenku setkání mistrů, legend a dalších tedy odsouvám na neurčito, ale zatím ji nezavrhuji a pokud budete mít k tomuto tematu jakékoliv názory, tak napište na amk@amk.cz.





Zdenek Klenák


..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk   
  04.07.2015 12:04   Setkání mistrů, legend a ostatních příznivců AOS
Již jsem zde o tom před nějakým časem psal, ale reakce nebyla skoro žádná, tak to zkusím po čase znovu. Měl bych zájem uspořádat nějakou akci, které by se zúčastnili kromě současných i bývalí účastníci AOS, prostě něco podobného jako Retro BOAS v Hlučíně 2013, která byla velmi povedená, ale účast posádek byla nízká- asi také i proto, že do Hlučína to má hodně posádek daleko.
Stále mám tu myšlenku v hlavě a tak mě napadlo tuto akci uspořádat při letošním Shell cupu 12.9. v Kladně. Akce by byla určena pro všechny, ale hlavně pro bývalé účastníky AOS či BOAS. Jeví se mně jako zajímavé to spojení akce pro začátečníky s akcí pro veterány i současníky. Smyslem akce by bylo sejít se, pobavit se, posedět a trochu si i zajezdit. 2 etapy by mohly být stejné jako v Shellu a soutěž by dále pokračovala dvěmi etapami. 1 etapu by postavil Milan Vlk a jednu já. Odjelo by se to v prostoru někde mezi Kladnem a Perucí. Součástí by byly i nějaké zábavné prvky a hlavně večerní posezení. Zkouším hledat nějaký vhodný autokemp, dnes se jedu podívat do Peruce.
Abych byl schopen se akce chopit, potřeboval bych vědět, jestli by byl o akci zájem a znát i předpokládaný počet účastníků- posádek. Pokud by byl předpoklad, že se zúčastní alespoň 20 posádek, mělo by smysl akci uspořádat. Proto prosím o zájemce o účast, aby poslali na můj e-mail amk@amk.cz krátkou informaci např. máme zájem se zúčastnit (alespoň jedno jméno z posádky) a máme zájem o nocleh ze soboty na neděli (počet lidí). Toto bych potřeboval vědět nejpozději do 19.7.2015. Prosím o předání této informace případným dalším zájemcům (hlavně bývalým našim kolegům). O zájmu o tuto akci a případných novinkách budu informovat.

Zdenek Klenák
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk