VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  02.01.2016 19:39   Jak na první schod ?
Novoroční motolice již u většiny skončila, ale přesto někteří potřebují pomoc, dostat se na první schod. Rád jim podávám pomocnou ruku. Další budou v průběhu ledna následovat.

JAK NA PRVNÍ SCHOD
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   
  01.01.2016 20:54   Shell Cup 2015
V první řadě, myslím že budu hovořit za všechny účastníky, znovu děkujeme všem pořadatelům, autorům tratí, organizátorům i všem jejich pomocníkům, kteří nám umožnili, že jsme si všichni mohli tohoto svého koníčku dostatečně užít. Jednotlivé soutěže byli někdy lehčí, někdy těžší, ale vždycky jsme si z nich odvezli nějaké nové poznatky a zážitky.
K jednotlivým soutěžím:
1. kolo – Zimní Hrubá skála – stejně jako v r. 2014 bohužel (nebo naštěstí?) opět beze sněhu. Svezli jsme se krásnými zákoutími malebné krajiny Českého ráje a okolí. Itíky přehledné, vložáků a podmínek minimum, délky etap a časy tak akorát. Náročností sice patřila k nejlehčím, ale pro rozjezd ročníku to bylo ideální.
2. kolo – Rallye Šmídl – historicky první Shell v Žamberku stanovující doufejme novou tradici společné soutěže pro Čechy i Moraváky (v předběžném kalendáři pro r. 2016 již potvrzenou). Tato soutěž jako součást již několik let pořádané regionální Rallye Šmídl byla už podstatně náročnější, určitě i z důvodů snahy odlišit Shell od „Hobby“ a „Family“ kategorií. Mapy krásně přehledné, itíky jasné. Příjemně proloženo naučně zábavnými úkoly mezi etapami.
3. kolo – Střelka Horní Branná – tradiční soutěž, kde domácí posádky, které se soutěží Shell Cupu jinak nezúčastňují, dávají na frak „ostříleným shellákům“. Srozumitelné itíky proložené soutěžními úkoly, tratě postavené i pro začínající posádky a o pořadí rozhoduje pár drobných chybiček, kterých se místní dokáží vždy vyvarovat.
4. a 5. kolo – Roudnice – Podřipský Dakárek – jedna z nejnáročnějších soutěží, kterou navíc ovlivnilo množství nepředpokládaných stavebních silničních akcí a nečekaná průtrž mračen během JZ. Jediná ze čtyř etap by se dala označit jako lehčí, ostatní se, myslím, blížily spíš pohárovým. Rovněž dvě kola v jeden den jedoucí se současně s dvěmi koly ČP znamenali určitě velkou zátěž pro pořadatele. Nutno je však pochválit za zdárné vyřešení všech problémů a za to, že si autor našel chvilku a prošel s námi po dojezdu celé odpolední kolo. Krátce na to pak i vyvěsil na stránky správné řešení kola dopoledního a nedlouho poté i odpoledního. Na této soutěži se poprvé objevila nová posádka, která pak hned při své první účasti dosáhla odpoledne příčky nejvyšší.
6. kolo – Kladno – patřilo jako již tradičně k těm soutěžím nejtěžším. Rovněž však to byla soutěž, kde se účastníci mohli hodně naučit. Soudím tak ale jen z uveřejněného autorova popisu tratě, informací zprostředkovaných a ohlasů ostatních posádek, neboť jsme se tohoto kola nezúčastnili.
7. a 8. kolo – Krakonoš – vítaná náhrada zrušeného dvoukola na Dobříši byla i přes poměrně krátký čas na přípravu na výborné úrovni. Obtížnosti bych hodnotil pro dopoledne střední a odpoledne lehčí střední, což bylo pro Shell ideální svezení. Itíky a mapy v jednom byly docela praktické řešení.
9. kolo – Tábor – bylo opět na výborné úrovni. Středně těžká obtížnost vyžadovala po soutěžících neustálou pozornost a vložák za začátkem obce 3x levá činil v této hustě zastavené oblasti, kde se bez značky změna obcí vůbec nepozná, některým posádkám značné potíže. Závěr sezóny malinko zkalilo nevyhlášení celkových výsledků, ale vše se určitě dožene na první soutěži roku 2016.

Do nového ročníku přeji všem účastníků co nejvíc ochotných pořadatelů, kteří pro ně připraví co nejvíce soutěží. Pořadatelům pak přeji, aby vždy správně odhadli obtížnost soutěží tak, aby přilákali co nejvíc nových posádek a zároveň posunuly stabilní posádky o kousek výš. A hlavně ať si to mohou pokaždé všichni skvěle užívat tak jako v ročníku uplynulém.

Za posádku č. 101 Tomáš Žurek
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Tomáš   
  29.12.2015 18:11   Po svátcích nás bohužel zastihla smutná zpráva:
Dlouhý a těžký boj se zákeřnou chorobou definitivně prohrál

pan Vladimír Zmrzlík

dlouholetý člen AK Pretiox Přerov,
účastník soutěží BOAS a autor mnoha Pretioxek.



Budeme vzpomínat. Čest jeho památce!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Prášil Ludvík