VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  08.06.2017 11:09   HYENA - pohled od stolu stavitelova
Ahoj, z mé strany jen takové krátké summary sobotní Hyeny. Bylo to pro vás dlouhé a únavné, to se omlouvám a zejména oceňuji posádky v autech bez klimatizace. Že skutečně používají bezpečnostní pás na nich bylo jasně vidět na oblečení díky krásnému příčnému pásu.
Na úvod musím poděkovat všem spolupořadatelům a zejména Ondrovi Čermákovi, který nejen že vymyslel a postavil celou zručku ve dne i v noci ale ještě se mnou postavil plechy na celej den a pak mi taky celý HB posbíral. A díky rodině Sobotovic za zápůjčku plechů a radarování, Zdeňkovi Klárovi a všem ostatním.
Taky jsem rád, že jsme s Jankem na poslední chvíli vyřešili souběh a boj o prostor s Rallye Posázaví. Zde díky hlavně vedení letiště HB. Aspoň jste viděli nějaké pěkné veterány na startu rallye.
Teď už k trati – když jsem stavěl před několika lety poslední závod, tak jsem se zařek, že dokud mě někdo nenaučí dělat mapy v počítači, tak nic kompletně pořádat nebudu. Ale moje malované mapy jste si museli vytrpět znova i když fixa byla lepší než „zednická tužka“ minule. Není to o nápadech, těch mám celkem dost ale o tom, jak bude ta mapa vypadat, a to se mi moc nedaří, takže sorry jako….
První etapa měla být původně delší asi o 14 km ale bylo to utnuto. Co finty?? Hned na úvod finta s reálnou cestou na mapové P (jak říkal Janek – ještě nebudete rozehřátí). To sežrala asi polovina posádek ale bylo to jen za 60 TB. Pak mám jet dle plánku do kóty 108, kterou jsem si ale reálnou jízdou vynesl pouze do ZM. Tady to kupodivu nedělalo pro většinu zas tak velký problém.
V prostoru, kde se jela SM2 (pokud to někoho mátlo, tak SM1 v ITI nebyla – ta byla v té zrušené části na úvod) to bylo hlavně o tom, jet buď dle ZM nebo dle mapy „a“. No a ta reálná vložáková pravá na konci SM2 proti zákazu vjezdu u garáží nasbírala hodně TB. Dojíždět až ke značce je občas nutné!!!
Pak vám dělalo problém pochopit reálnou chlupku v části Vysočany ale tam jste sbírali spíše čas než nějaké TB. Někteří nejeli L za přejezdem a ve druhé části jste přehlíželi vjezd do jednosměrky na parkoviště za vodou (tam byla ta fotka té „brány“ z prováděček). A ta byla oceněna pak ještě při cestě zpět při mapové chlupaté (SPK 90).
Vjet do „ukryté“ jednosměrky nad náměstím do Příčné ulice dokázali všichni kromě posádek 1,15,19 a Shelláků. Tady jste byli dobří!! Pak byla cesta dle ZM po polňačce okolo čističky a finta na Perknově, že jste si bod 98 vynesli reálnou jízdou nejen do ZM ale také do detailu a tím pádem vám platil i v plánku. Ale tady jste se nachytat moc nedali. No a mapová cesta do kóty 113 dle ZM vás hnala k závoře u vjezdu do nemocnice a někteří do špitálu dokonce i vjeli.
Etapa druhá byla dlouhá ale jezdivá. Hned na úvod jste si většinou nasbírali falešnou SPK u pumpy MOL protože po otočné SPK 42 už jste dle DZ na kruhák nevjeli a mazali jste mapově pryč. Nahoře u garáží nám po opuštění reálné SM22 někdo během průjezdů odstranil průjezdku – tedy pohodil do křa a ještě jsem jí našel posranou…. Pak to bylo jednoduché, překvapilo mě, kolik posádek mělo TB za to, že na mapový tvar nevjeli mapově a nevrátili se tam. Jízda přes most v Horní Krupé dle plánku byla triviální, celé to bylo o vyhození z mapy dle příkazové značky a pak hned kratší návrat přes SPK 32.Tady se TB sbíraly… Za Olešnou nás mapa dovedla na starou silnici ale tam byl zákaz vjezdu. Pak to chtělo silnou vůli a dojet si až za kapli pro otočnou SPK 66. Ve Skuhrově jsem nepověsil jednu průjezdku a tak to bylo levnější, než mělo být. Ale ani vítězové se necpali zpátky na skok z mostu. V obci Kámen se blbě hledal úhel a pak bylo jasné, že reálná SM23 nemohla začínat na křižovatce s komunikací se zákazem vjezdu. Proto začínala až o křižovatku dál a vyhnala vás nahoře u hospody za hlavní. Značka „stezka pro cyklisty“ za Jiříkovem některé posádky moc nezajímala.
Třicítku při vjezdu do Habrů vyhrála Lada Paulů a pak se omlouvám, že jste jezdili na konci druhé etapy furt bez plechu, protože SPK 44 v Habrech v ulici Za školou mi byla odcizena (na rozdíl od průjezdkového masakru v noci to byla jediná ztracená průjezdka). No a že poslední zrcadlo neplníte, protože jste neprojeli okolo DZ Začátek obce Habry už byla jen třešnička.
Třetí etapa už byla jednoduchá. Bohužel i s mojí hrubou chybou příjezdu do kóty 316 s podmínkou s vlakem – omlouvám se!! Takže na SM31 byli i tací, kteří jeli přes bod 64. Pak jsem si dovolil udělat z obce Bačkov obec Bačkovou. Ve Zboží Vás hasičsko-dětský den nepřibrzdil a v Kunemilu jsem očekával, že někteří z Vás nepojedou do bodu 26 nejkratší cestou a nezklamali jste mě. A pak už jen v Dolním Městě nepřehlídnout tu reálně rovně mezi baráky před návsí.
Takže děkuji za účast a za výdrž!!!!
A těším se na nějaké poznámky v diskusi.

A upozorňuju vítěze – tedy Simču a Juru – že tento příspěvek byl pohled ze stolu stavitelova, nikoli pohled z bedny.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM   
  31.05.2017 08:43   Dodatek propozic MČR 5. a 6.kolo 2017
1) Jízda zručnosti
NOČNÍ se jede v noci po dojezdu 3.etapy a DENNÍ v sobotu ráno před startem do denní etapy.
Prostor pro jízdu zručnosti bude na letišti v Havlíčkově Brodě.
Na letišti a před letištěm bude rušno, protože zároveň s námi se koná Rallye Posázaví, která má v prostoru letiště servisní zónu, startovací rampu a celé zázemí. Koho zajímá, může se podívat na http://www.tvstudiohb.cz/rallye_posazavi.htm.
Situace na letišti bude následovná – viz. přiložené schéma.
Ta červená čára vyznačuje řadu betonových jehlanů spojených řetězy a vymezuje prostor letiště. Vlastní letiště je odsud na Severozápad. Na Východ této čáry bude servisní zóna rallye.
Komunikaci příjezdu od hlavní silnice č.34 na jihu Havlíčkova Brodu znázorňuje bílá šipka. Tato komunikace musí být stále průjezdná. V tomto odkazu tedy od zeleného puntíku k červenému. https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=15.5533114&y=49.5974392&z=17&rm=9jNPZxVHJefS8gh4fSGgaC
Do prostoru naší zručky ale musíte při jízdě po této komunikaci projet dva ZÁKAZY VJEZDU. Tak se jich nebojte!! První je standardní značka na konci té velké asfaltové plochy a mezi betonovými jehlany je pak ještě jeden malý zákaz. Ale pro AOS je VJEZD POVOLEN!!!.

2) Přejímka posádek, které jedou POUZE denní soutěž, proběhne od 8:30 v prostoru jízdy zručnosti.
Startovné činí 480 Kč (což je 200 Kč startovné + dvakrát 140 Kč za oběd na Lipnici).

3) Úprava denního časového rozpisu:
08:00-09:00 snídaně (v 8:45 abyste z ní už ale odcházeli)
08:45 začátek JZ (pozor, počítej s 10 min na přejezďák hotel -> JZ!)
09:00 start prvního vozidla do Orientační Jízdy (ihned po odjetí JZ)
16:00 (odhadem) dojezd posledního auta do cíle
17:30 vyhlášení výsledků, rozdání cen
4) Startovní pořadí ve dne. Nejdříve jedou posádky ze Shellu a pak ostatní dle startovních čísel od jedničky nahoru

5) Pravidla hodnocení posádek ze Shellu.
Nechci, aby posádky ze Shellu byly DISK a ani, aby zahazovaly kvůli času iti v půlce etap. Proto dostávají na všechny tři etapy celkem 60 minut navíc (takže časy etap + 90 možných minut navíc standard + 60 minut navíc). A v jednotlivé etapě nehrozí disk za čas nad 45 minut.
Ale TB za čas se budou počítat z celkového času dojezdu. Tedy za každou minutu nad + 10 TB.
V případě velkých potíží volejte autorovi tratě.

6) Jídlo a možnost nočního bufetu vám shrnul Janek v diskusi. V tom baru v noci mají k jídlu aspoň utopence, a možná daj do trouby pizzu. Ale pivo (Rebel) a jiné nápoje jsou.……… A už se tam nebude smět kouřit…………
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM   
  30.05.2017 11:59   4. kolo MČR, Lučina 2014 – pohled z bedny
..........................................................................................................................................................................
Do čtvrtice to letos konečně vyšlo a to tam, kde bych to až tolik nečekal, protože na lehčích
soutěžích jsme často poráženi. Duža k sobě byl, co se týče obtížnosti, hodně kritickej, ale já bych to tak hrozně neviděl. Hlavně den už byl v pohodě a za 0 to neměl nikdo. Důležitý bylo, že když to bylo lehčí, tak to bylo víceméně bez chyb v iti. Jako obvykle jsem se stal terčem vtípků ohledně vytváření vzoráků a čtvrtých etap, ale mám pocit, že už snad od posledního loňskýho dvoukola v Mostě to na mistráku nebylo potřeba. V kontrastu s tím je fotka u článku a vyřešení této pasáže HR, ale to je škoda mluvit.

STEPáci byli ze závodů opravdu nadšení, a největší problém pro ně bylo akorát tišení jejich sobotního "zpěvu".

V těchto lehčích soutěžích by se více než kde jinde projevily řády předepsané prvky pro mistrovské soutěže: 1x tajná, 2x radar, 1x ZZ, z nichž pravděpodobně tři chyběly, ale zase byla JZ navíc. Pro nás asi naštěstí, protože jinak bychom skončili po letošních zkušenostech hlouběji.

Velké díky celému pořadatelskému týmu.

..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: R.A.