VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  06.08.2019 13:50   Pohled z bedny – ČP Kladno 2019
Když jsem si přečetl Ráčkův pohled z prasečí bedny po roce, uvědomil jsem si, že jsme také něco dlužni. A omlouvám se za zpoždění.
Na Kladně jsme vyhráli odpoledne a dopoledne Standa s Vláďou ale dovolím si krátce shrnout oba závody. Už si toho navíc moc nepamatuju. Pamatuji si ale to, že jsme přijeli ráno na zručku a byla zima jako v morně……
Jako obvykle barevné mapy a plánky a celkem stručný ITI. Ale hned na úvod první etapy dopoledne jsem si nepropojil detailem plánek a už to bylo za 100 TB. Pak už to odsejpalo a furt jsem nechápal, proč mám jet do kóty 450 dle ZM. Že jsem přehlídnul detail, kterej mě nepustil na most jsme zjistili až u hřbitova. Ale 1.etapa dobrá až na jeden nezapsanej plech a ještě jednu blbou chybu.
Ve druhé etapě jsme se motali po Rozdělově ale bylo to celkem pěkné. Pak jsem se nachytal, že jsem nepochopil, jaký smysl má detail kóty 370 a po jeho projetí to bude blíž zpátky stejnou cestou. V Žehrovicích z nás místní asi neměli velkou radost a vyděsila mě pak živá před dálnicí, kde jsem vůbec nepochopil, proč tam je vlastně živá. Tuchlovice na dojezdu byly jednoduché, jen jsme byli stále nervózní, že jsme ještě neviděli vložákovou značku „příčná stružka neboli hrbol“. Pak jsme potkali před cílem jen jeden hrbol ale dva nejsou jeden….
Odpoledne – to je už to, co jsme vyhráli – bylo o poznání těžší!! Hned na začátku v Rynholci jsem si sice po přejetí do 2.části zrušil detail ale bohužel jsme si s detailem zrušil i vynesený bod (prostě jsem si ho vynesl do detailu!!). Pak jsme se projeli kolem dokola Lán a do obce jsme nejeli vlastně vůbec (proč to tedy na té mapě bylo tak rozkreslené??). Na Slovance mi nesouhlasily metry slepé mapy a tak máme plech 13 navíc. V Kačicích jsem to zmastil ale na poslední chvíli jsem si chybu na chlupatých čárách uvědomil. No a na konci přišla lahůdka s tím, že druhou nejkratší cestu musím přehodnotit, když je před mapovým pytlátkem otočný plech a proto jsme neprojel původně zamýšlenou trasu!!!
Druhá etapa už byla pro nás jednodušší a jen jsme v Libušíně zmastili vložáky zapsané u plánku, tedy konkrétně zákaz náklaďáků. Ve Vinařicích jsme museli vyřešit klasické Pavlovo střídání ZM a plánek. No a na konci jsem zase nepochopil umístění živých u přejezdu ve Švermově.
Ale bylo to pěkné, vítězství potěší a děkuji všem pořadatelům. Tady „svého“ autora občas pochopím.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM   
  04.08.2019 13:54   Prasátko 2019 - fotogalerie
..........................................................................................................................................................................
Právě na rajče probíhá nahrávání fotografií ze včerejšího dne. Nedělal jsem žádnou selekci, je tam zkrátka vše a je toho hodně i přesto, že jsou to obrázky pouze z míst, kde jsem se v průběhu dne pohyboval.

Děkujeme vám všem za účast i odvahu při plnění některých úkolů a těšíme se na viděnou na některé z dalších AOS soutěží.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: matonni   
  28.07.2019 11:52   Pohled z bedny - Podřípské prasátko 2018
Mám tu skoro rok starý rest a za necelý týden už to propadne úplně.

Loňské prasátko jsme si opět jako každý rok bezvadně užili. Psal jsem to už mockrát, ale je to s přehledem moje nejoblíbenější soutěž. K běžné navigační soutěži tam totiž jsou různý chytrý záludnosti a to nás moc baví. Stejně tak doplňkové disciplíny. A nejsme rozhodně sami, protože každoročně je zde vidět dost stejných tváří, takže kdo jednou zkusí, rád se stále vrací. Tak nějak už k tomu i patří každoroční největší boj s pěší částí. No a samozřejmě speciální jízdy zručnosti. Loni nám 50 TB zachránil Vojta, když ještě před startem se mě ptal: „A tati, ty se nebudeš zapínat?“ Hned mi došlo, že uhodil hřebíček na hlavičku, protože na rozpravě se říkalo, že se jede zručka jak v normálním provozu a že to není o těch jasných stopkách po cestě, ale právě o těch pásech. Druhá věc byla, že jsem se na to špatně připravil a neměl poutání na čas natrénovaný, takže se mi to pak samozřejmě několikrát v tom spěchu kouslo a nechali jsme na startu drahocenný čas.

Tato soutěž je bezesporu perfektním lákadlem a reklamou na AOS. Jsem jen trochu překvapen malou účastí mistrovských posádek, ale tohle je opravdu spíše soutěž pro mladý a důchodci z mistráku by to měli těžký, takže tím se to vysvětluje 😊

Pořadatelům patří obrovský obdiv a díky, protože vymýšlet každý rok právě ty chytrý třešničky musí dát zabrat. K tomu pak zajistit speciality jako lezení, rafty, střílení a podobně...no klobouk dolů.

Letos ještě pořadatelský tým posílil, takže se máme určitě na co těšit. Já se při psaní těchto řádků už opravdu nemůžu dočkat.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: R.A.