VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  24.11.2020 19:11   ZIMA 2020 - řešení internetových itinerářů
Ano, ano, chvíle, kdy zase budeme jedna rodina, kterou spojuje náš společný koníček, sport nebo zábava se neodvratně blíží! Členové zkušených mistrovských, nebo pohárových posádek, společně s těmi začínajícími a nezkušenými si budou navzájem předkládat k řešení svoje výtvory itinerářů. Snad budou následovat i bouřlivé diskuze, které budou jak pobavením, tak i poučením pro všechny.
Jak by to mělo letos fungovat? Soutěžní řešení nového itineráře bude každý sudý den v týdnu. Tj v úterý, čtvrtek a sobotu ve dvou časech v 10:00 a v 21:00 hod. Je jedno, kdy budete řešit, klidně i v obou časech. V tomto případě spoléhám na to, že kdo bude mít večer druhý pokus, tak tuto možnost v přihlášení sportovně odklikne. Jeho druhý pokus, pak bude zaznamenán ve výsledcích dole. Připomínám, že půjde především o zábavu a ne o soutěž. Ovšem vzájemné soupeření a hecování je samozřejmě doporučeno.
V dopoledních výsledcích bude vyznačen jen čas řešení bez získaných TB. Výsledkové listiny, včetně podrobných vyhodnocení jednotlivých výkazů a vzorového průjezdu bude zpřístupněno večer, ihned po odevzdání posledního výkazu. Pro případ, že by někdo výkaz neodevzdal a čekali bychom na výsledky, třeba do dalšího dne, je stanovený pro každý itinerář časový limit. Nejmenší je 30 minut, a může být u některých iti i delší. Po tomto limitu budou neodevzdané výkazy označeny "DNF" a zveřejní se výsledky.

Přihlášení k řešení iti bude možné pouze v době od 5ti minut před startem do startu. Po odstartování bude i možnost stáhnout iti ve formátu ".pdf" a vytisknout ho.

Všechno by mělo pracovat bez mé přítomnosti. Tedy ne, jako na jaře, kdy jsem sem tam zapomněl vložit iti, či opomněl něco jiného.
Náročné testování provedl kolektiv kamarádů Víti Hrzána. Jízdní výkazy bude vyhodnocovat náš nový vyhodnocovací program, který jsme zdarma pro všechny pořadatele AOS připravili společně se Zdeňkem Jíšem, opět s neúnavným testováním Víti Hrzána. ZIMA 2020 bude pro tento program závěrečným testem a od příštího roku bude všem k dispozici.

Hlavní záměr ZIMY 2020 je:
KRÁTIČKÝ ITINERÁŘ (řešení jen pár minut) a MOŽNOST ŘEŠENÍ BEZ TISKU ITI !!

Samozřejmě se může objevit i itinerář delší. Takový se budu snažit zařadit v sobotu, případně v době svátků.

Zdeněk Jíše oprášil tři virtuální prostory z minulých let a tak autoři, kteří by měli zájem vytvořit itinerář v tomto prostoru, mají možnost nahlednutí. Pro umístění SPK je pak nutno kontaktovat Zdeňka.
Odkazy na prostory:
1. prostor 2. prostor 3. prostor

Tak doufám, že všichni parádně pobavíme!
Vláďa Dužík



..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   
  20.11.2020 16:36   Medvěd napotřetí?
Právě teď byste se sjížděli na závěrečné dvoukolo MČR 2020, ale vzhledem k okolnostem to nevyšlo. Pokusíme se tedy uspořádat úvodní dvoukolo MČR 2021 hned na počátku roku, a to v termínu 5.-6. února 2021 pod názvem LEDNÍ MEDVĚD.
K tomu trocha vysvětlení, proč vlastně medvěd. Historie soutěží pořádaných AMK Praha 3-Žižkov spadá do sedmdesátých let minulého století, konkrétně první medvědí boaska se konala na začátku roku 1972. Ještě jsou mezi námi pamětníci této akce, například já jsem dojel na 32.místě, někteří nejmenovaní navštívili i příkopy, protože zrovna ten den se nahoře roztrhla peřina. A proč medvěd? Kdysi naši kolegové sehnali jako sponzora firmu Mrazírny a ta měla ve znaku ledního medvěda, no a od té doby medvěd přežívá v názvu žižkovských soutěží.
Takže věříme, že do začátku února se situace uklidní a zároveň doufáme, že v zima v okolí Prahy bude v normálu posledních let, tedy kolem nuly, poprašek sněhu a žádné náledí. To by bylo ideální, přece jenom nemáme se stavbou zimních soutěží takové zkušenosti jako kluci ze severu.
A nakonec ještě přání. Petře, přejeme ti brzké udravení a úspěšnou rehabilitaci. Poper se s tím, je před tebou ještě mnoho soutěží, kvízů a piv. A vám všem ostatním přejeme hodně zdraví letos i příští rok.
Za organizační výbor 1.a 2. kola MČR 2021 LEDNÍ MEDVĚD
Milan Vlk
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: MilanVlk   
  06.11.2020 15:25   Sezóna 2020 končí aneb blahopřejeme novým mistrům
Vážení přátelé a příznivci AOS,
včera odpoledne proběhla telekonference komise AOS za účasti pěti členů komise. Tato komise se dohodla na těchto skutečnostech:
Vzhledem ke stávající mimořádné situaci v souvislosti s epidemií covid 19 a v návaznosti na rozhodnutí Výkonného výboru automobilového sportu Autoklubu ČR jsme rozhodli o ukončení sezóny 2020 v oblasti AOS. Některé podniky se řádně odjely, u některých se posunul termín, některé byly odloženy na příští rok a některé byly zrušeny. K výsledkům nekompletních seriálů komise přistoupila a rozhodla takto.
Bude vyhlášen mistr ČR za rok 2020, protože se odjela většina soutěží a celkové pořadí bude vypočteno dle klíče ze 6-ti odjetých podniků započítány 4. Stejným způsobem bude vyhlášen i mistr volantu. Taktéž bude vyhlášen celkový vítěz v kategorii Shell cup Čechy a celkové pořadí bude vypočteno dle klíče ze čtyř odjetých soutěží budou započítány 3 soutěže. Ve všech ostatních seriálech nebude vyhlášeno pořadí za rok 2020 vzhledem k tomu, že bylo odjeto velmi malé množství soutěží.
Komise hlasovala o tom, zda odjeté soutěže v těchto seriálech započítat do ročníku 2021 či nikoliv. Rozhodnutí nebylo jednomyslné, ale většina se přiklonila k názoru, aby se letošní soutěže započítaly do ročníku 2021.
Určitě jste si všimli, že se postupně začíná tvořit kalendář na příští rok- viz naše stránky. Poslední letošní soutěž MČR, která se měla jet za 14 dnů, bude přesunuta do příštího roku na termín po uvolnění státních opatření. První termín, o kterém uvažuje pořadatel, je termín 29.-30.1.2021. Dále předpokládáme, že se zdárně uzdraví z nemoci další pořadatel Petr Mašek a všichni mu tímto držíme palce, myslíme na něj a přejeme brzké uzdravení. Až bude v plné kondici, budeme řešit termín soutěže, která by se taktéž přesunula do nové sezóny. Žádám tímto potencionální pořadatele, aby si nechali zaregistrovat termín soutěží r. 2021 někdy do konce listopadu nebo začátku prosince. Další zasedání (telekonference) proběhne 17.12.2020, kde bychom se zabývali tvorbou kalendáře.
V oblasti financí je situace stabilní, peníze za rok 2019 od Autoklubu dorazily během letošního roku a finance za rok 2020 budou teprve řešeny. Tyto finance by měly odpovídat zkrácenému počtu letošních soutěží a budou dle příslibu vyplaceny v lednu 2021.
Připomínám ještě, že by se měla konat Valná hromada Autoklubu ČR dne 21.11.2020, zatím se dělá vše pro to, aby se VH konala. Všichni zástupci klubů AČR jsou vítáni, takže sledujte aktuální situaci a budeme rádi, když dorazíte.
V závěru bych chtěl všem popřát pevné zdraví a těším se na setkání s vámi při jakékoliv příležitosti, nejlépe však při reálné soutěži.

Za komisi AOS Zdeněk Klenák
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk